Aardse dinerkaart / Shared Dining

De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde. Wat wij terug laten komen in de menukaart. Naast verse producten en creatieve gerechten kijken wij ook naar de inhoud van het gerecht. Licht, voedzaam en gezond. En vooral veel te proeven. Wij proberen hemel en aarde dichterbij elkaar te brengen. Naast onze veelzijdigheid in de gerechten doet ook de bedieningsbrigade haar uiterste best om u een geweldige Brabantse beleving mee te geven.

 

Ook voor een dieetmaaltijd van verschillende aard, staan wij graag voor u klaar.

 

Geniet nu van onze speciale actie:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shared Dining IMG_1874

Een echte aanrader, proef & deel samen van de gerechten van de kaart.
4-gangen € 35,95 (vanaf 2 personen)

  

 

Dinerkaart:

Iets lekkers vooraf

Bruschetta, met diverse toppings
6 stuks 7,85

12 stuks 14,50

 

Flammkuchen ‘op wijze van De Kluis’  8,10 / 8,50

Dun brood met crème fraîche en kleine groene salade, keuze uit:IMG_1892
Ham met rode ui 

Zalm met rode ui en kappertjes

Geitenkaas met zongedroogde tomaat

 

Voorgerechten

Carpaccio van biezenrund
met pesto- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en babyleave sla  10,50 (met geschaafde eendenlever + 2,50)

 

Bourgondische champignons  6,90

Kispiesjes  7,50

gemarineerd, met rauwkost salade

 

Roast beef  9,00

Licht gerookte rosbief, crème van gepofte ui, paddenstoelen en stroop van trappist

 

Gegratineerde visstoofpot  8,25

in witte wijnsaus, met stokbrood

Soepen

Soep van de dag  5,00

 

Tomatensoep van verse tomaten
natuurlijk geserveerd met gehaktballetjes  5,00

 

Zondagse soep
van runderbouillon met vermicelli, verse groenten en soepvlees  5,00

 

Huisgemaakte erwtensoep  5,95

geserveerd met roggebrood en spek

 

Salades

Zuster Sarto’s salade
met gerookte Rijpelaal paling, zalm, makreel, kappertjes en mosterd dille dressing. Voorgerecht 10,50 / Maaltijd  16,50

 

Zuster Madeleine’s salade
met lauwwarme geitenkaas met honing, compote van vijgen, zoetzure uien en gesuikerde noten. Voorgerecht  8,75 /  Maaltijd  14,50

 

Zuster Helena’s  salade
met kipfilet, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gekookt ei, croutons en ceaserdressing. Voorgerecht  8,75 /  Maaltijd  14,50

 

Hoofdgerechten 

Combinatie van kabeljauwfilet en gamba’s  24,00
3 grote gamba’s met kabeljauwfilet, geserveerd met saus van schaaldieren

 

Saltimboca tilapia met pesto en bacon  18,50
geserveerd met saffraansaus

Groentenstrudel (vegetarisch)  16,50
bladerdeeg gevuld met een variatie aan seizoensgroente

 

Gevulde aardappel (vegetarisch)

met spinazie en gegratineerd met oude kaas 16,50

 

Tournedos met pepersaus
Lady 180 gram  24,50 / Men 250 gram  29,50

 

Varkenshaas medaillons 17,25
omwikkeld met katenspek en champignonsaus
IMG_1880

 

Spaakhammetje

met robuuste stamppot en jus  17,00

 

Jubilieum Plateau (voor 2 personen)

U heeft de keuze uit:

  1. Runderhaas, varkenshaas, saté en schnitzel  20,00 p.p.
  2. Runderhaas, zacht gegaarde runderstoof, varkenshaas, kabeljauw en gamba  24,00 p.p. 

Barfood

BURGERS

diverse heerlijke burgers, geserveerd op zacht briochebrood met salade en friet.

 

Van de Chef, Hereford burger met pulled pork, bacon, tomatensalsa en truffelmayonaise 16,90

BBQ, Hereford burger met barbecuesaus, tomaat, bacon, kaas en gefruite uitjes  14,95

Kipburger, met kerriemayonaise, ananas en kaas 14,50

Quinoaburger, met yoghurtdressing en gepofte tomaat  14,65

Wagyu burger ‘deluxemet paddenstoelentapenade en parmaham  18,50

 

Klassieke saté van varkenshaasIMG_1887
geserveerd met atjar, kroepoek en friet  15,50

 

Boerenschnitzel  17,25
getopt met champignons, spek en ui, gegratineerd met kaas

 

Pannetje runderstoofvlees 16,50

met garnituur van paddenstoelen, uiten en een vleugje bier

 

Spare-ribs, met koude sausjes  18,50

 

Ambachtelijk boeren vanille ijs

Boerenklomp
twee bolletjes vanille ijs met chocolade-, aardbeien- en advocaatsaus  4,85

 

Coupe Vaticaan, vanille ijs met warme kersen 5,95

 

Coupe Boerenjongens  5,95
Twee bollen ijs met boerenjongens en slagroom

 

Desserts

Hemelse modder, luchtige chocolademousse   6,95

 

Lauwwarm appeltaartje  6,50

geserveerd met vanilleijs en vanillesaus

 

Kersen kwarktaart  6,75

met chocoladevlokken en slagroom

 

Proeverij ‘de Kluis’ 8,00

Samenstelling van diverse nagerechten

 

 

 

 

 

 

 

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook