Aardse dinerkaart / Shared Dining

De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde. Wat wij terug laten komen in de menukaart. Naast verse producten en creatieve gerechten kijken wij ook naar de inhoud van het gerecht. Licht, voedzaam en gezond. En vooral veel te proeven. Wij proberen hemel en aarde dichterbij elkaar te brengen. Naast onze veelzijdigheid in de gerechten doet ook de bedieningsbrigade haar uiterste best om u een geweldige Brabantse beleving mee te geven.

 

Ook voor een dieetmaaltijd van verschillende aard, staan wij graag voor u klaar.

 

Shared Dining IMG_1874

Een echte aanrader, proef & deel samen van de gerechten van de kaart.
4-gangen € 34,95 (vanaf 2 personen)

  

 

Dinerkaart:

Iets lekkers vooraf

Bruschetta, met diverse toppings
6 stuks 7,25 

12 stuks 13,50

 

Flammkuchen ‘op wijze van De Kluis’  IMG_1892
Ham op dun brooddeeg met roomkaas en rode ui 

Zalm op dun broodbeleg met roomkaas en rode ui

Geitenkaas op dun broodbeleg met zongedroogde tomaat en tuinkruiden

 

Voorgerechten

Carpaccio van biezenrund
met pesto- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en babyleave sla  9,95 (met geschaafde eendenlever + 2,50)

 

Carpaccio van hert  10,50
met oude kaas en kruidenolie


Mosselvlees  7.25

in witte wijnsaus, gegratineerd met kaas

Wildzwijnham  8.75
met gecarameliseerde peer en blauwe kaas

 

Gebakken camembert  8.25

met compote van veenbessen en frambozen vinaigrette

 

Soepen

 

Soep van het seizoen  4,85

 

Tomatensoep van verse tomaten
natuurlijk geserveerd met gehaktballetjes  4,85

 

Zondagse soep
van runderbouillon met vermicelli, verse groenten en soepvlees  4,85

 

Erwtensoep  5.75

Met roggebrood en spek

 

Salades

Zuster Sarto’s salade
met gerookte Rijpelaal paling, zalm, makreel, kappertjes en mosterd dille dressing. Voorgerecht 9,50 / Maaltijd  14,95

 

Zuster Madeleine’s salade
met lauwwarme geitenkaas met honing, compote van vijgen, zoetzure uien en gesuikerde noten. Voorgerecht  7,65 /  Maaltijd  12,95

 

Zuster Helena’s  salade
met kipfilet, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gekookt ei, croutons en ceaserdressing. Voorgerecht  8,25 /  Maaltijd  13,95

 

Bowls

Chickenbowl  15,95
kip / kruidige rijst / mihoen / fijne groente / ei / Oosterse kippenbouillon  en kroepoek

 

Seabowl  17,50 
diverse vis soorten / kruidige rijst / Mediterraanse groenten / visbouillon 

 

Wildbowl 17,50

stoofvlees van wild zwijn / paddenstoelen / knolselderij / aardappel / wildbouillon

 

 

Hoofdgerechten 

Combinatie van heilbot en gamba’s  23,50
3 grote gamba’s met heilbotfilet, geserveerd met saus van schaaldieren

 

Gamba’s 21,50
geserveerd in Oosterse saus

 

Quesidilla (vegetarisch)  16,50
gevuld met spinazie, tomaat, geitenkaas en bospaddenstoelen 

 

Tournedos met pepersaus
Lady 180 gram  24,50 / Men 250 gram  29,50

 

Varkenshaas medaillons 16.50
omwikkeld met katenspek en champignonsaus
IMG_1880

 

Hertenbiefstuk 21,50
met rijk gevulde wildsaus en passend garnituur

 

Klassieke hazenpeper  18,50
geserveerd met puree, rode kool en stoofpeer

 

Barfood

Beefburger

Van de Chef, pulled pork, bacon, tomatensalsa en truffelmayonaise 16,90

BBQ, met barbecuesaus, tomaat, bacon, kaas en gefruite uitjes  14,95

 

Klassieke saté van varkenshaasIMG_1887
geserveerd met atjar, kroepoek en friet  14,95

 

Boerenschnitzel  16,95
getopt met champignons, spek en ui, gegratineerd met kaas

 

Broodje Pulled Pork  17,50

Langzaam gegaard zeer sappig varkensvlees, geserveerd met smokey barbecuesaus

 

Stoofvlees pannetje bereidt met bokbier  16,95
geserveerd met boerenfriet en appelcompote

 

Zuurkoolscholel  16,50
bereidt met gehakt, rookworst en aardappelpuree

 

Ambachtelijk boeren vanille ijs

Boerenklomp
twee bolletjes vanille ijs met chocolade-, aardbeien- en advocaatsaus  4,65

 

Coupe Vaticaan, vanille ijs met warme kersen 5,75

 

 

Desserts

Hemelse modder, luchtige chocolademousse   6,75

 

Huisgemaakt appeltaartje  6,25
geserveerd met vanillesaus en – ijs en slagroom

 

Gemarineerde ananas  6,25

geserveerd met kaneelijs

 

Cheesecake van de chef  6,95

 

Proeverij ‘de Kluis’ 7,50

Samenstelling van diverse nagerechten

 

Friandises
6 stuks  4,95 / 10 stuks  7,95

 

 

 

 

 

 

nieuws

15 september, 2016

Rondleiding klooster

Altijd al een kijkje willen nemen in het klooster? Dat kan tijdens een open rondleiding. De nieuwe data vind u hier.&nbs...
Lees meer >

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

couverts

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook