Dinerkaart / Shared Dining

De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde. Wat wij terug laten komen in de menukaart. Naast verse producten en creatieve gerechten kijken wij ook naar de inhoud van het gerecht. Licht, voedzaam en gezond. En vooral veel te proeven. Wij proberen hemel en aarde dichterbij elkaar te brengen. Naast onze veelzijdigheid in de gerechten doet ook de bedieningsbrigade haar uiterste best om u een geweldige Brabantse beleving mee te geven.

Ook voor een dieetmaaltijd van verschillende aard,

staan wij graag voor u klaar.

 

 

Met nu weer heerlijke aspergegerechten op de kaart 

 

Shared Dining 

Een echte aanrader, proef & deel samen van de gerechten van de kaart.
4-gangen € 35,95 (vanaf 2 personen)

 

Iets lekkers vooraf

Bruschetta, met diverse toppings
6 stuks 7,85

12 stuks 14,50

 

Flammkuchen ‘op wijze van De Kluis’  8,10 / 8,50

Dun brood met crème fraîche en kleine groene salade, keuze uit:IMG_1892
Ham met rode ui 

Zalm met rode ui en kappertjes

Brie met vijgen en gesuikerde walnoten

 

Nacho’s met tomatensalsa en kaassaus  6,50

 

Voorgerechten

Carpaccio van biezenrund
met pesto- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en groene salade  10,50 (met geschaafde eendenlever + 2,50)

 

Carpaccio asperges  11,50

Carpaccio met gecarameliseerde asperges, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

 

Bourgondische garnalen  8,75

garnalen in pittige olie, geserveerd met brood

 

Pulled chicken  7,50

Bruschetta XL met pulled chicken, gemarineerd met barbecuesaus en bacon, gegratineerd met kaas

 

Asperge Iberico 9,00

langzaam gegaard varkensvlees van het Ibericovarken, geserveerd met oosterse asperges en siroop van bier

 

Soepen

Aspergesoep  5,00 (ook vegetarisch mogelijk)
Geserveerd met ham, ei en aspergepuntjes

 

Soep van de dag  5,00

 

Tomatensoep van verse tomaten (ook vegetarisch mogelijk)
natuurlijk geserveerd met gehaktballetjes  5,00

 

Zondagse soep
van runderbouillon met vermicelli, verse groenten en soepvlees  5,00

 

Salades

Zuster Thérèse-Marie salade
met asperges, gemarineerde zalm, gekookt ei, krieltjes, croutons, lente-ui en dressing van roomboter.  Voorgerecht 10,50  /  Maaltijd  16,50

 

Zuster Sarto’s salade
met gerookte Rijpelaal paling, zalm, makreel, kappertjes en mosterd dille dressing. Voorgerecht 10,50 / Maaltijd  16,50

 

Zuster Madeleine’s salade
met lauwwarme geitenkaas met honing, compote van vijgen, zoetzure uien en gesuikerde noten. Voorgerecht  8,75 /  Maaltijd  14,50

 

Zuster Helena’s  salade
met kipfilet, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gekookt ei, croutons en ceaserdressing. Voorgerecht  8,75 /  Maaltijd  14,50

 

Hoofdgerechten 

Combinatie van kabeljauwfilet en gamba’s  24,00
3 grote gamba’s met kabeljauwfilet, geserveerd met saus van schaaldieren

 

Zalmfilet met asperges  21,50
met Hollandaise saus en krieltjes

Aspergestrudel (vegetarisch)  17,50
bladerdeeg gevuld met asperges, ei en aardappel, geserveerd met Hollandaisesaus

 

Tournedos met pepersaus
Lady 180 gram  24,50 / Men 250 gram  29,50

 

Varkenshaas medaillons 17,25
omwikkeld met katenspek en champignonsaus
IMG_1880

 

Runderhaas met asperges

Runderhaasmedaillons geserveerd met asperges en rode wijnsaus  24,50

 

Speenvarken met brie en pruimen

Licht gepekelde filet van speenvarken, oversmolten met brie, geserveerd met pruimencompote  18,50

 

Asperge Plateau (voor 2 personen)  

Deel samen van de gerechten op dit plateau, bestaande uit:

Asperges, boerenachterham, runderhaas, speenvarken en zalmfilet,

geserveerd met garnituur van krieltjes, gewelde boter en ei.

 

BURGERS

diverse heerlijke burgers, geserveerd op zacht briochebrood met salade en friet.

 

Van de Chef, Hereford burger met pulled pork, bacon, tomatensalsa en truffelmayonaise 16,90

BBQ, Hereford burger met barbecuesaus, tomaat, bacon, kaas en gefruite uitjes  14,95

Wagyu burger ‘deluxemet paddenstoelentapenade en parmaham  19,50

Groentenburger  met rode ui, komkommer, sla en tomatensalsa  14,65

 

BARFOOD

snelle, eenvoudige gerechten, bereid volgens onze huisstijl

 

Asperges op Brabantse wijze

asperges met boerenachterham, krieltjes, gekookt ei en gewelde boter  17,65

 

Klassieke saté van varkenshaasIMG_1887
geserveerd met atjar, kroepoek en friet  15,50

 

Boerenschnitzel  17,25
getopt met champignons, spek en ui, gegratineerd met kaas

 

 

Spare-ribs, met friet, salade en met koude sausjes  18,50

 

Brabantse groentenbordje

Wisselend vegetarisch gerecht gecreërd met dagverse lokale groenten  16,50

 

Ambachtelijk boeren vanille ijs

Boerenklomp
twee bolletjes vanille ijs met chocolade-, aardbeien- en advocaatsaus  4,85

 

Coupe Vaticaan, vanille ijs met warme kersen 5,95

 

Coupe Boerenjongens  5,95
Twee bollen ijs met boerenjongens en slagroom

 

Desserts

Zomerkoninkjes  6,00

verse aardbeien met twee bolletjes boeren vanille ijs en slagroom

 

Hemelse modder, luchtige chocolademousse   6,95

 

Huisgemaakt lauwwarm appeltaartje  6,50

geserveerd met vanilleijs en vanillesaus

 

Coupe sorbet moijto aardbei  6,50

bolletje aardbeienijs, moijto ijs, verse aardbeien en alcoholvrije mojito

 

Coupe boerenjongens  5,95

twee bollen vanille ijs met huisgemaakte boerenjongens

 

Coupe Vaticaan  5,95

twee bollen vanille ijs met warme kersen

 

Boerenklomp  4,85

Twee bollen vanille ijs met chocolade-, aardbei- of advocaatsaus

 

Proeverij ‘de Kluis’ 8,00

Samenstelling van diverse nagerechten

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook