Dinerkaart / Shared Dining

De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde. Wat wij terug laten komen in de menukaart. Naast verse producten en creatieve gerechten kijken wij ook naar de inhoud van het gerecht. Licht, voedzaam en gezond. En vooral veel te proeven. Wij proberen hemel en aarde dichterbij elkaar te brengen. Naast onze veelzijdigheid in de gerechten doet ook de bedieningsbrigade haar uiterste best om u een geweldige Brabantse beleving mee te geven.

Ook voor een dieetmaaltijd van verschillende aard,

staan wij graag voor u klaar.

 

Shared Dining 

Een echte aanrader, proef & deel samen van de gerechten van de kaart.
4-gangen € 35,95 (vanaf 2 personen)

 

Iets lekkers vooraf

Bruschetta
met tomatensalsa 4 stuks 5,00

met gemixte toppings 4 stuks 6,50

*

Nacho’s met tomatensalsa en kaassaus  6,50

*

Gevulde broodplank met tonijn-, kip- en tomatensalade  7.25

 

Voorgerechten

Carpaccio van biezenrund
met pesto- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en groene salade  10,50 (met geschaafde eendenlever + 2,50)

*

Mosselen in pittige tomatensaus  7.25

*

Kipcocktail  7,50

*

Crotini gerookte geitenkaas 8,50

Kruidige crostini met huisgerookte geitenkaas, pijnboompitten en tomatengarnituur 

*

Hertenprosciutto  12,50

Bordje met gedroogde hertenham, met geroosterd brood en olie

 

Soepen

Soep van het seizoen  5,00
*

Erwtensoep met roggebrood, mosterd en katenspek  6.00

*

Tomatensoep van verse tomaten (ook vegetarisch mogelijk)
natuurlijk geserveerd met gehaktballetjes  5,00

*

Zondagse soep
van runderbouillon met vermicelli, verse groenten en soepvlees  5,00

 

Salades

Zuster Sarto’s salade
met gerookte Rijpelaal paling, zalm, makreel, kappertjes en mosterd dille dressing. Voorgerecht 10,50 / Maaltijd  16,50

*

Zuster Madeleine’s salade
met lauwwarme geitenkaas met honing, compote van vijgen, zoetzure uien en gesuikerde noten. Voorgerecht  8,75 /  Maaltijd  14,50

*

Zuster Helena’s  salade
met kipfilet, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gekookt ei, croutons en ceaserdressing. Voorgerecht  8,75 /  Maaltijd  14,50

*

Zuster Macaria salade

Met gerookte eendenborst, geconfijte eendenbout, gecarameliseerde appel, gesuikerde walnoten en portsiroop. Voorgerecht  9.75 / Maaltijd  15.50

 

Hoofdgerechten 

Combinatie van kabeljauwfilet en gamba’s  24,00
3 grote gamba’s met kabeljauwfilet, geserveerd met saus van schaaldieren

*

Zalmfilet met Hollandaise saus  19,50
*
Vegetarische pasta, met oesterzwammen, spinazie en roomsaus 15,50
*

Tournedos met pepersaus
Lady 180 gram  24,50 / Men 250 gram  29,50

*

Kipschotel 16,50
met roomkaas, kruiden, spekjes, spinazie en oesterzwammen  

*

Varkenshaas medaillons 17,25
omwikkeld met katenspek en champignonsaus
*

Zwijnfilet met brie en pruimen

Licht gepekelde filet van zwijn, oversmolten met brie, geserveerd met pruimencompote  18,50

*

Hertenbiefstuk met klassiek wildgarnituur en rode wijnsaus  22.50

 

BURGERS

Diverse heerlijke burgers, geserveerd op zacht briochebrood met salade en friet.

 

Van de Chef, Herefordburger met pulled pork, bacon, tomatensalsa en truffelmayonaise 16,90

BBQ, Herefordburger met barbecuesaus, tomaat, bacon, kaas en gefruite uitjes  14,95

Wagyu burger ‘deluxemet paddenstoelentapenade en parmaham  19,50

Paddenstoelenburger  met rode ui, truffeltapenade en portsiroop 15,50

 

BARFOOD

snelle, eenvoudige gerechten, bereid volgens onze huisstijl

 

Vispotje bouillabaisse

diverse vissoorten in een vissaus op Franse stijl, met brood en tomatensalade 16,50

*

Ovenschotel Pulled chicken  14,50

aardappelpartjes overladen met huisgegaarde pulled chicken in barbecuesaus 

*

Klassieke saté van varkenshaasIMG_1887
geserveerd met atjar, kroepoek en friet  15,50

*

Schnitzel Wiener Art  17,25
gepaneerde varkensschnitzel met champignonsaus, friet en salade 

*

Wildstoof bereid met bier en garnituur van spekjes, champignons en uien, met puree  18,50

 

Desserts

Coupe Belle Hélène  6,25

Gepocheerde peer met twee bolletjes vanille ijs en warme chocoladesaus

 

Hemelse modder, luchtige chocolademousse   6,95

 

Coupe appeltaart  6,50

gecarameliseerde appel met rozijnen, bolletje kaneel- en vanille ijs en crumble deeg

 

Huisgemaakte brownie 6,50

lauwwarm geserveerd met bosvruchtenroom en vanille ijs 

 

Gemarineerde ananas  6,50

licht gebrand met een bolletje caramelijs en slagroom

 

Coupe Vaticaan  5,95

twee bollen vanille ijs met warme kersen

 

Boerenklomp  4,85

Twee bollen vanille ijs met chocolade-, aardbei- of advocaatsaus

 

Proeverij ‘de Kluis’ 8,00

Samenstelling van diverse nagerechten

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook