Aardse dinerkaart / Shared Dining

De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde. Wat wij terug laten komen in de menukaart. Naast verse producten en creatieve gerechten kijken wij ook naar de inhoud van het gerecht. Licht, voedzaam en gezond. En vooral veel te proeven. Wij proberen hemel en aarde dichterbij elkaar te brengen. Naast onze veelzijdigheid in de gerechten doet ook de bedieningsbrigade haar uiterste best om u een geweldige Brabantse beleving mee te geven.

 

Ook voor een dieetmaaltijd van verschillende aard, staan wij graag voor u klaar.

 

Shared Dining IMG_1874

Een echte aanrader, proef & deel samen van de gerechten van de kaart.
4-gangen € 34,95 (vanaf 2 personen)

  

 

Dinerkaart:

Iets lekkers vooraf

Bruschetta, met diverse toppings
6 stuks 7,50

12 stuks 13,95

 

Flammkuchen ‘op wijze van De Kluis’  8,50

Dun brood met crème fraîche en kleine groene salade, keuze uit:IMG_1892
Ham met rode ui 

Zalm met rode ui en kappertjes

Geitenkaas met zongedroogde tomaat

 

Voorgerechten

Carpaccio van biezenrund
met pesto- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en babyleave sla  9,95 (met geschaafde eendenlever + 2,50)

 

Winterse salade met fazant  8,50
spruiten, spek en walnoten

 

Portobello  7,50

gevuld met zuurkool en gesuikerde appel

 

Zwijnsham  9,50

met portsiroop & oude kaas

 

Bombe van gerookte zalm  10,50

gevuld met aardappel salade en geserveerd met huisgemaakte piccalilly

Soepen

Soep van de dag  4,85

 

Tomatensoep van verse tomaten
natuurlijk geserveerd met gehaktballetjes  4,85

 

Zondagse soep
van runderbouillon met vermicelli, verse groenten en soepvlees  4,85

 

Huisgemaakte erwtensoep  5,75

geserveerd met roggebrood en spek

 

Salades

Zuster Sarto’s salade
met gerookte Rijpelaal paling, zalm, makreel, kappertjes en mosterd dille dressing. Voorgerecht 9,85 / Maaltijd  15,50

 

Zuster Madeleine’s salade
met lauwwarme geitenkaas met honing, compote van vijgen, zoetzure uien en gesuikerde noten. Voorgerecht  7,85 /  Maaltijd  13,50

 

Zuster Helena’s  salade
met kipfilet, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gekookt ei, croutons en ceaserdressing. Voorgerecht  8,25 /  Maaltijd  13,95

 

Hoofdgerechten 

Hertenbiefstuk  21,50

geserveerd met een passend winters garnituur en wildjus

 

Hazenpeper  18,50

geserveerd met een passend winters garnituur

 

Combinatie van kabeljauw en gamba’s  23,50
3 grote gamba’s met kabeljauwfilet, geserveerd met saus van schaaldieren

Groentestrudel (vegetarisch)  16,50
bladerdeeg gevuld met een variatie aan seizoensgroente

 

Tournedos met pepersaus
Lady 180 gram  24,50 / Men 250 gram  29,50

 

Varkenshaas medaillons 16,50
omwikkeld met katenspek en champignonsaus
IMG_1880

 

Saltimboca tilapia met pesto en bacon  18,50
geserveerd met saffraansaus

 

Jubilieum Plateau (voor 2 personen)

U heeft de keuze uit:

  1. Runderhaas, varkenshaas, saté en schnitzel  19,50 p.p.
  2. Runderhaas, zacht gegaarde runderstoof, varkenshaas, kabeljauw en gamba  23,00 p.p. 

Barfood

BURGERS

Van de Chef, pulled pork, bacon, tomatensalsa en truffelmayonaise 16,90

BBQ, met barbecuesaus, tomaat, bacon, kaas en gefruite uitjes  14,95

Wildburger, met zuurkool, spek en roomkaas  16,50

Vegetarische paddenstoelen burger, met kruidenroomkaas  16,50

 

Klassieke saté van varkenshaasIMG_1887
geserveerd met atjar, kroepoek en friet  14,95

 

Boerenschnitzel  16,95
getopt met champignons, spek en ui, gegratineerd met kaas

 

Pannetje Stoofvlees 16,25

geserveerd met friet en appelmoes

 

Ambachtelijk boeren vanille ijs

Boerenklomp
twee bolletjes vanille ijs met chocolade-, aardbeien- en advocaatsaus  4,65

 

Coupe Vaticaan, vanille ijs met warme kersen 5,75

 

Coupe Boerenjongens  5,75
Twee bollen ijs met boerenjongens en slagroom

 

Desserts

Hemelse modder, luchtige chocolademousse   6,75

 

Lauwwarm appeltaartje  6,50

geserveerd met vanilleijs en vanillesaus

 

Gepocheerde peer  6,75

met amandel, pure chocoladesaus en een bolletje ijs

 

Proeverij ‘de Kluis’ 7,50

Samenstelling van diverse nagerechten

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

7 juli, 2018

Wegwerkzaamheden N615 Lieshoutseweg en Gemertseweg

In de periode van 13 augustus tot en met 14 september vinden er diverse wegwerkzaamheden plaats aan de N615 - Lieshoutse...
Lees meer >

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook