Aardse dinerkaart / Shared Dining

De Brabantse Kluis herbergt hemel en aarde. Wat wij terug laten komen in de menukaart. Naast verse producten en creatieve gerechten kijken wij ook naar de inhoud van het gerecht. Licht, voedzaam en gezond. En vooral veel te proeven. Wij proberen hemel en aarde dichterbij elkaar te brengen. Naast onze veelzijdigheid in de gerechten doet ook de bedieningsbrigade haar uiterste best om u een geweldige Brabantse beleving mee te geven.

 

Ook voor een dieetmaaltijd van verschillende aard, staan wij graag voor u klaar.

 

Shared Dining IMG_1874

Een echte aanrader, proef & deel samen van de gerechten van de kaart.
4-gangen € 34,95 (vanaf 2 personen)

  

 

Dinerkaart:

Iets lekkers vooraf

Bruschetta, met diverse toppings
6 stuks 7,50

12 stuks 13,95

 

Flammkuchen ‘op wijze van De Kluis’  8,50

Dun brood met crème fraîche en kleine groene salade, keuze uit:IMG_1892
Ham met rode ui 

Zalm met rode ui en kappertjes

Geitenkaas met zongedroogde tomaat

 

Voorgerechten

Carpaccio van biezenrund
met pesto- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en babyleave sla  9,95 (met geschaafde eendenlever + 2,50)

 

Carpaccio met asperges  10,95
met dragon- of truffeldressing, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en sla

 

Salade kip  7,75

kip-saté, met gefruite uitjes en bananenbrood

 

Asperge-zalm cocktail  8,65

aspergepuntjes met zalm en dragon, met tartaar garnituur

 

Aardappelpannenkoek met aspergepuntjes  8,25

Pannenkoekje van aardappel met gegrilde asperges en frisse roomkaas

Soepen

Aspergesoep  4,85

Met ham, ei en aspergepuntjes

 

Tomatensoep van verse tomaten
natuurlijk geserveerd met gehaktballetjes  4,85

 

Zondagse soep
van runderbouillon met vermicelli, verse groenten en soepvlees  4,85

 

 

Soep van het seizoen  4,85

 

Salades

Zuster Sarto’s salade
met gerookte Rijpelaal paling, zalm, makreel, kappertjes en mosterd dille dressing. Voorgerecht 9,85 / Maaltijd  15,50

 

Zuster Madeleine’s salade
met lauwwarme geitenkaas met honing, compote van vijgen, zoetzure uien en gesuikerde noten. Voorgerecht  7,85 /  Maaltijd  13,50

 

Zuster Helena’s  salade
met kipfilet, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, gekookt ei, croutons en ceaserdressing. Voorgerecht  8,25 /  Maaltijd  13,95

 

Bowls

Aspergebowl  19,50

Medaillons van runderhaas / huisgemaakt pulled beef / shii-take / aspergepuntjes / geserveerd met een ossenstaartbouillon

 

Chickenbowl  15,95
kip / kruidige rijst / mihoen / fijne groente / ei / Oosterse kippenbouillon  en kroepoek

 

Seabowl  17,50 
diverse vis soorten / kruidige rijst / Mediterraanse groenten / visbouillon 

 

Hoofdgerechten 

Combinatie van kabeljauw en gamba’s  23,75
3 grote gamba’s met kabeljauwfilet, geserveerd met saus van schaaldieren

 

Gamba’s 21,50
5 gepelde gamba’s met knoflook, citroen en olie

 

Asperges met zalmfilet  19,75
geserveerd met Hollandaisesaus en krielaardappelen

 

Groente Lasagna (vegetarisch)  16,50
geserveerd met kleine salade en brood

 

Tournedos met pepersaus
Lady 180 gram  24,50 / Men 250 gram  29,50

 

Varkenshaas medaillons 16,50
omwikkeld met katenspek en champignonsaus
IMG_1880

 

Lampsrump met asperges 19,50
boterzachte steak van het lam, met jus van shii-take en rozemarijn

 

Jubilieum Plateau (voor 2 personen)

U heeft de keuze uit:

  1. Runderhaas, varkenshaas, saté en schnitzel  17,50 p.p.
  2. Runderhaas, zacht gegaarde runderstoof, varkenshaas, kabeljauw en gamba  20,50 p.p. 

Barfood

Beefburger

Van de Chef, pulled pork, bacon, tomatensalsa en truffelmayonaise 16,90

BBQ, met barbecuesaus, tomaat, bacon, kaas en gefruite uitjes  14,95

 

Klassieke saté van varkenshaasIMG_1887
geserveerd met atjar, kroepoek en friet  14,95

 

Boerenschnitzel  16,95
getopt met champignons, spek en ui, gegratineerd met kaas

 

Asperges op Brabantse wijze 17,25

geserveerd met bourgondische ham, ei, gewelde boter en krielaardappeltjes

 

Pasta met asperges  16,50
pasta met aspergepuntjes, shii-take en gehakte dragon, geserveerd met stokbrood en salade

 

Ambachtelijk boeren vanille ijs

Boerenklomp
twee bolletjes vanille ijs met chocolade-, aardbeien- en advocaatsaus  4,65

 

Coupe Vaticaan, vanille ijs met warme kersen 5,75

 

Zomerkoninkjes  5,90
Hollandse aardbeien, met twee bolletjes vanille ijs en slagroom

 

Desserts

Hemelse modder, luchtige chocolademousse   6,75

 

Ingelegde cake met aardbeien  6,75

cake besprenkeld met sinaasappelsiroop, waarop gemarineerde aardbeien met vanilleroom en chocoladevlokken

 

 

Gemarineerde ananas  6,25

geserveerd met kaneelijs

 

Proeverij ‘de Kluis’ 7,50

Samenstelling van diverse nagerechten

 

 

 

 

 

 

 

nieuws

15 september, 2016

Rondleiding klooster

Altijd al een kijkje willen nemen in het klooster? Dat kan tijdens een open rondleiding. De nieuwe data vind u hier.&nbs...
Lees meer >

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook