Rondleiding Klooster

De zusters van het naastgelegen Missieklooster Heilig Bloed geven u graag een rondleiding. De rondleiding begint in de herberg waar u wordt opgehaald door de zuster. Tijdens de rondleiding vertelt zij over het ontstaan van de congregatie, het ontstaan van het klooster en de missiewerken die zij verrichten.

 

In het klooster neemt u een kijkje in het echte kloosterleven. De rondleiding KLUIS 27voert u naar de kapel, het museum, de refter en meerdere ruimtes in het klooster. Soms volgt een rondleiding een alternatieve route, afhankelijk van het tijdstip van de dag, het museum en de kapel komen natuurlijk altijd aan de beurt.

 

Na afloop van de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de kloostertuin en Mariagrot.  De tuin is toegankelijk via een doorgang in de stal op de binnenplaats van de herberg.

 

De rondleiding is op basis van beschikbaarheid van een zuster. De _MG_0953rondleiding duurt één uur en wordt gegeven voor groepen tussen de 10 en 30 personen. Voor grotere gezelschappen, is het geven van een Power Point presentatie door de zuster mogelijk. 
Noot: Het klooster is moeilijk toegankelijk voor gebruikers van een rollator of rolstoel. Overleg de mogelijkheden met onze medewerkster.

 

Bent u niet met een groep? De komende maanden wordt er 1 x per maand een ‘open rondleiding’ gegeven. Hier kunt u ook met een kleiner gezelschap aan deelnemen. Klik hier voor de actuele data.

 

Voor de open rondleiding kunt u zich inschrijven aan de bar, of via mail naar: reserveren@brabantsekluis.nl

 

KLUIS 66De zusters vragen een vrijwillige eigen bijdrage voor het geven van de rondleiding, een richtbedrag hiervoor is ongeveer € 2.50 p.p. De bijdragen komen ten goede aan de missiewerken die zij verrichten.

 

Een rondleiding in het klooster wordt voor u verzorgd in combinatie met verbruik in onze herberg. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

nieuws

Online reserveren

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel online uw tafel reserveren >

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Volg ons op facebook