Reserveer nu

Wie zijn wij en wat doen wij?

De geschiedenis

De langgevelboerderij waarin onze herberg gevestigd is stamt vermoedelijk uit het jaar 1850. In 1903 is het klooster naast de boerderij gebouwd. Oorspronkelijk was de huidige boerderij het onderkomen voor het vee. Het bood plaats aan varkens, paarden en koeien. Daarnaast was er een woongedeelte voor de boer. Later werd de schuur vooral als machineschuur gebruikt en sliepen vakantiegasten van de zusters in het woongedeelte.

In 2005 kwam het idee van Geert en Christa Migchels om de langgevelboerderij te verbouwen tot herberg en er gasten te ontvangen. Zo kreeg het gebouw in 2008 een deel van zijn oorspronkelijke functie weer terug. Direct achter de langgevelboerderij zien we nog steeds het boerenbedrijf: Boer Geert houdt hier, in het zicht van de herberggasten, zijn prachtige melkvee. We zien hoe de gasten genieten van de boerensfeer, met plezier de kalfjes aaien en ook hoe veel van de activiteiten een echt boers karakter hebben.

Maar er is nog meer interactie tussen herberg en boerderij. Terwijl de gasten hier heerlijk bier drinken, eten de melkkoeien op stal de bierbostel die bij de productie van dit bier als restproduct overblijft. En de melk die dat oplevert gaat elke ochtend weer rechtstreeks naar het restaurant voor heerlijk schuim op de cappuccino.

De Brabantse Kluis herbergt Hemel & Aarde