Reserveer nu

Wandelen tussen de landerijen van Brabant

Zuidoost-Brabant is een gebied waar u heerlijk kunt wandelen. Er zijn in deze regio dan ook verschillende wandelroutes uitgezet. Voor iedere liefhebber is er een afstand. Een kort ommetje, of liever een lange route, alles is mogelijk. 

Wij hebben zelf een mooie route uitgezet in natuurgebied De Biezen, deze 'Pak de Biezen' route gaat midden door de natuur over bospaadjes, met knuppelbruggetjes over moerasgebieden en neemt u mee langs cultuurhistorisch waardevolle bezienswaardigheden.

In de gemeente Laarbeek is ook een wandelroute knooppuntennetwerk uitgezet. U kunt een route starten vanaf de Brabantse Kluis en zo een wandeling uitstippelen in diverse richtingen. Vlak voor de deur van de herberg ligt een knooppunt van wandelroutes.

De Recht en Orde route van de heemkundekring, is ook te starten vanaf onze locatie. U kiest zelf of u een gedeelte loopt van deze 20 km lange wandeltocht, derest kunt u een bijvoorbeeld een andere keer lopen. 

Of wat te denken onze kinderwandelroute, de Biggetjesroute. Speciaal voor kinderen tussen de 3-10 jaar. Zoek de Biggetjes langs de route en beantwoord de vragen met een licht educatief tintje.

Bekijk hieronder alle verschillende wandelroutes


 

Knooppunt

Knooppunt 17 ligt nabij onze herberg. Het startpunt van de 'Route Langs de rand van De Peel' deze route is 22 km lang.

Aan de rand van De Peel kunt u heerlijk ontspannen tijdens deze route. Een afwisselend landschap blijft u zinnen prikkelen.
U komt over bruggetjes, door bossen en over mooie paden, langs een klooster, een golfbaan en langs Schotse hooglanders. De route leidt u over verschillende gemeentegrenzen, zoals Beek en Donk, Aarle-Rixtel, De Mortel en Bakel.

 


 

Happen en Stappen Het Ganzenloopje

De naam zegt het al: ‘Happen en Stappen’ is een heerlijke combinatie van wandelen en culinair genieten langs de route. U wandelt een prachtige route van ongeveer 12 kilometer op onverharde paden en midden door de natuurgebieden De Biezen en Grotelse Heide. 
U wordt ‘en route’ op diverse locaties verwend met vers gebak, een heerlijk voorgerecht, een smakelijk hoofdgerecht en een fris dessert. 

De kosten: €32,50 per persoon
Duur: 3 x 1 uur, tussen gerechten door 
Groepsgrootte: vanaf 1 persoon

Reserveren kan via reserveren@brabantsekluis.nl of telefonisch via 0492-468110.
Heeft u een dieetwens of allergie? Geef deze dan ook meteen aan ons door, dan houden wij hier rekening mee. 
Suggestie: Moe van het wandelen? U kunt ook blijven overnachten in de herberg.


 

Pak 'de Biezen'

Een route door het naastgelegen natuurgebied De Biezen. De route is 4,5 km of verkort te lopen over 3,2 km.
De route loopt midden door de natuur over mooie paadjes, houten knuppelbruggetjes, langs weides en door het bos. Trek wel uw wandelschoenen of laarzen aan, want de Biezen kan een nat gebied zijn. De route is met pijltjes uitgezet en kan zo gewandeld worden. Wilt u graag meer informatie, dan is er ook een folder aanwezig met de route en meer cultuurhistorische informatie.

Wandelen met een gids kan ook, hij of zij kan je alles vertellen over de mooie natuur waar je doorheen wandelt. Dit kan enkel op reservering. Natuurlijk kunt u na uw wandeling heerlijk uitrusten bij de Brabantse Kluis!

De wandeling is gratis. Wilt u graag met een gids het gebied verkennen, dan kunt u reserveren via reserveren@brabantsekluis.nl of bel 0492-468110


 

Recht en Orde

Cultuurhistorische wandelroute tussen kaak en galg. De wandelroute Recht en Orde voert u door het cultuurhistorisch waardevolle gebied van het Broek en het Leek. 

Voor 1800 hadden de schepenen van de heerlijkheid Beek en Donk de bevoegdheid recht te spreken. Zichtbare instrumenten van met name de strafrechtspraak waren de kaak/schandpaal en de galg. De kaak stond midden in het dorp, zodat de aan de kaak gestelde persoon zichtbaar was voor iedereen. De galg als instrument van de doodstraf stond daarentegen zover mogelijk van de bewoonde wereld aan de grens van de heerlijkheid. 

Startplaats: Herberg de Brabantse Kluis
Lengte: 19 km (of te verdelen in 3 kortere routes)
De route is bewegwijzerd, folders met uitgebreide omschrijving zijn verkrijgbaar bij de Brabantse Kluis.

Wilt u deze route extra leuk maken?
Reserveer dan via www.happenenstappen.nl/routes/noord-brabant het uitgebreide arrangement genaamd Happen en Stappen door 't Gemeijnt van Leek en Broek. Combineer de wandelroute met heerlijke tussenstops om de inwendige mens van lekkers te voorzien.


 

Boerenwandeling

Voor onze gasten bieden we een wandeling door de kloostertuin en de omliggende natuur met het natuurgebied De Biezen. Heerlijk wandelen en ondertussen antwoorden zoeken bij de foto-vragen die je meekrijgt. Een ontspannen manier om de omgeving goed te leren kennen.

De kosten: €10 per persoon inclusief 1 consumptie
Groepsgrootte: vanaf 1 persoon
Duur: 1,5 uur 

Suggestie: Combineer deze activiteit met wat creativiteit: ga bijvoorbeeld klompen schilderen


 

Wandelen met Route.nl

Wij helpen u graag op weg bij het vinden van een goede route zodat u heerlijk kunt wandelen. U kunt zelf een route samenstellen op Route.nl, maar u kunt ook gebruik maken van de diverse mooie routes die wij online al hebben uitgezet. De routes zijn met uw mobiele telefoon of gps systeem gemakkelijk te volgen. Deze routes kunt u downloaden via de volgende link: 

Wandelen door het buitengebied van Beek en Donk
Wandelen door Gemert en de landerijen
Wandelen door de bossen boven Helmond
Wandelen door Biezen en Milschot 

Wanneer u met de auto komt, kunt u gratis parkeren op de ruime parkeerplaats van de Brabantse Kluis. Uiteraard kunt u na afloop van uw wandeltocht ook aanschuiven in het restaurant of op het terras. Voor een lekkere ijskoffie, smoothie, salade lunch of een stevig broodje hamburger.


 

Speciaal voor kinderen een route door het Biggetjesbos

De biggetjeswandeling is een leuke wandeling met kinderen tussen de 3 en 10 jaar. Deze route is leuk en leerzaam en start bij onze Herberg. 
De kinderen gaan op stap met een rugzakje met de route, zoekkaarten, biggetjessnoepjes, een pakje drinken en een leuke attentie. Daarmee wandelen ze door de kloostertuin en -laan op zoek naar de biggen. Langs de route en in het Biggetjesbos staan verschillende ijzeren biggen ‘verstopt’. Deze kunnen de kinderen zoeken. Ondertussen leren de kinderen met de verschillende zoekkaarten van alles over de natuur. De route gaat grotendeels over zandpaden, maar de kinderwagen kan mee.

De kosten: € 6,00 per persoon (voor de gevulde rugzak)
Groepsgrootte: vanaf 1 persoon
Duur: ± 1,5 uur
Suggestie: Onze chef bakt heerlijke pannenkoeken…