Reserveer nu

Kloostertuin en Mariagrot

Hoe leuk is het om de Kloostertuin te bezoeken! Speciaal voor onze gasten hebben de Zusters een gedeelte van hun tuin open gesteld voor publiek. In de tuin kunt u een klein ommetje maken. Halverwege komt u de Mariagrot tegen. 

De grot is in 1907 gebouwd door de Missiezusters van het Kostbaar Bloed. Zij zochten een verrassing voor Zr. Paula Emunds de eerste canonieke generale overste. Het was al bekend dat de 'zetel' van het generale bestuur naar Nederland zou komen.

De grot is gebouwd met restanten van het in 1903 gebouwde Klooster. Daarbij werden stukken van de bakstenen vermengd met sintels, deze dienden als bouwmateriaal voor de grot.

De grot lijkt aan de voorzijde op de Franse Lourdesgrot. In de nis staat een Mariabeeld –afkomstig uit Lourdes- en vóór de grot een knielende Bernadette. Aan de zijkant is een opening om de grot binnen te gaan. Hier is een gebedsruimte ter ere van het Heilig Hart met een Heilig Hart-beeld.

In 2010 is de grot gerestaureerd, ter gelegenheid van het 125 jarig bestaan van de congregatie. Er zijn standaards aangebracht om een kaarsje te branden en in de grot is elektrisch licht aangebracht. 

Openingstijden tuin: dagelijks van 9.30 - 19.30 uur.