Reserveer nu

Rondleiding bij Missieklooster Heilig Bloed

De zusters van het naastgelegen Missieklooster Heilig Bloed geven u graag een rondleiding. De rondleiding begint in de herberg waar u wordt opgehaald door de zuster. Tijdens de rondleiding vertelt zij over het ontstaan van de congregatie, het ontstaan van het klooster en de missiewerken die zij verrichten.

In het klooster neemt u een kijkje in het echte kloosterleven. De rondleiding voert u naar de kapel, het museum, de refter en meerdere ruimtes in het klooster. Soms volgt een rondleiding een alternatieve route, afhankelijk van het tijdstip van de dag, het museum en de kapel komen natuurlijk altijd aan de beurt.

Na afloop van de rondleiding kunt u op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de kloostertuin en de Mariagrot.  De tuin is toegankelijk via een doorgang in de stal op de binnenplaats van de herberg.

De rondleiding is op basis van beschikbaarheid van een zuster en alleen op aanvraag. De rondleiding duurt één uur en wordt gegeven voor groepen tussen de 10 en 30 personen. Voor grotere gezelschappen, is het geven van een PowerPoint presentatie door de zuster mogelijk. 
Het klooster is moeilijk toegankelijk voor gebruikers van een rollator of rolstoel. Overleg de mogelijkheden met onze medewerkster.

Voor het aanvragen van een rondleiding belt u naar 0492-468110 of mail naar reserveren@brabantsekluis.nl voor nodige informatie. 

De zusters vragen een vrijwillige eigen bijdrage voor het geven van de rondleiding, een richtbedrag hiervoor is ongeveer 2,50 p.p. De bijdragen komen ten goede aan de missiewerken die zij verrichten.